google-site-verification: google4d18f910fe543f87.html

Respons med fokus på Nord-Korea


Dagene 19. til 22. september er det klart for RESPONS 2011 på Gimlekollen Radio (Gimra) i Kristiansand (FM 101,2) og via nettradioen på gimra.no.

RESPONS er radioens årlige innsamlingsaksjon blant lyttere og sponsorer. Aksjonen er det desidert viktigste tiltaket for å holde liv i Gimra.

Siden starten i 2003 er alle innsamlingsmål blitt nådd. Målet i år er det samme som i fjor; 850.000 kroner inkludert viktige forhåndsgaver.

– Det er fantastisk flott å se hvordan RESPONS-aksjonen er blitt mottatt, sier daglig leder og redaktør i Gimlekollen Radio, Kai-Steinar Vangen.
Han uttrykker i den sammenheng stor takknemlighet overfor de mange Gimra-vennene på Sørlandet og aksjonens sponsorer.

Dødsstraff for å eie en bibel

I år skal ti prosent fra RESPONS finansiere evangeliske programmer som sendes innover Nord-Korea. Her opplever kristne den mest brutale forfølgelse i hele verden. I Nord-Korea risikeres dødsstraff for å eie en bibel, og troende må være på konstant vakt for angivere. Kristne forsamlinger er strengt forbudt.

Alle privateide radioer i Nord-Korea er forhåndsinnstilt kun på myndighetskontrollerte kanaler. Troende må derfor skaffe seg radioer fra utlandet, dersom de vil lytte til kristne sendinger, som kan være den eneste kilden de har til evangelisk kunnskap og åndelig oppbyggelse.

Nord-Korea er Norea Mediemisjons nye prosjektland. RESPONS-midlene kanaliseres gjennom Norea og organisasjonens internasjonale samarbeidspartner, som sender kristne programmer inn over verdens mest lukkede land.

På aksjonsdagene 19.-22. september i år blir det på lufta besøk av mange gjester. I tillegg er en stor stab engasjert vederlagsfritt for å få avviklet aksjonsdagene.

Sendetider i år: Mandag 19., tirsdag 20. og onsdag 21. september: Kl. 08-10, 13-15 og 20-21. Torsdag 22. september: Sammenhengende fra kl. 08 til 21. Denne dagen får Gimlekollen Radio låne sendetid av Radio Filadelfia og Radio Evangeliets Røst.


web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016