google-site-verification: google4d18f910fe543f87.html

Hederspris til Asbjørn Kvalbein


Webpastor Asbjørn Kvalbein ble i helgen tildelt Kristent Radioforums Hederspris 2011. Tildelingen ble bekjentgjort på Kristen Radiokonferanse 2011 i Grimstad. I begrunnelsen til juryen heter det at ”Kvalbein har en helt unik produksjonskapasitet” og at han ”lager program med svært godt og variert innhold.”

Av Kai-Steinar Vangen

Juryen som har valgt ut prisvinneren, har bestått av Geir Magnus Nyborg, Ragnar Sjølie og Vigleik Brekke.
Juryen skriver i begrunnelsen for tildelingen av årets hederspris til Asbjørn Kvalbein, som i dag er webpastor i Norea Mediemisjon:

”Asbjørn Kvalbein er en framtredende pionér på lokalradiosektoren."

Radioeventyr
Han var idéskaper og første rektor på Mediehøgskolen Gimlekollen. Det var i hans periode som rektor at radioeventyret i Norge begynte. Gimlekollen Radio var en av de første på lufta, den 14. februar 1982. Med dette begynte et stort lokalradiokapittel i Kristiansand.

Han var også leder av Norea Radio i den tiden, og Norea startet tidlig med å knytte lokalradioer sammen gjennom ulike programmer.

Kvalbein er en av dem som er mest å høre på kristne lokalradioer i Norge. Han arbeider med ulike formater. Dette er ikke typisk lokale formater, men de ulike programmene gir stor merverdi til lokalradioen. Radioene kan tilby en mer komplett meny til sine lyttere.

Fornye seg
Kvalbein har stadig vært opptatt av å fornye og utvikle seg, og det er ikke verst å være nytenkende og kreativ i en alder av 67 år. Han har maktet å knytte radiomediet sammen med andre formater på web og i skrift. I dag er han kanskje mest kjent som webpastoren.


web-master:    geiroy@me.com © Øynes Konsult 2016